Parížska čokoládová torta (vegan)

 


Korpus:

2 hrnčeky polohrubej múky
1 a pol ČL kypriaceho prášku
1 pol ČL sódy bicarbóny
štipka soli
1/2 hrnčeka kakaa
1 a pol hrnčeka sójoveho mlieka
2 PL jablčného octu
1/2 hrnčeka oleja slnečnicového, alebo repkového
1 hrnček cukru
1 plechovka kokosového mlieka
400g čokolády


1, Múku, kypriaci prášok, sódu, soľ a kakao zmiešame spolu metličkou - necháme postáť.
2, V druhej miske zmiešame sojové mlieko s jablčným octom, priemiešame olej a cukor.
3, Mokrú a suchú zmes premiešame metličkou - zľahka, nemiesať dlho, aby bolo cesto nadychané.
4, Dáme do formy a pečieme cca pol hodinky na 180 st.
5, Tento korpus urobíme dvojmo. Takže celý postup zopakujeme, alebo si jeden korpus rozrežeme na dve časti. ( Mne sa väčšinou nepodarí pekne rozrezeť, takže si ho robím dvojmo - tortička je tým padom aj vyššia.)
6, Po upečení jeden korpus zrežeme do roviny a natrieme džemom.
7, Krém: zohrejeme tuhú časť kokosového mlieka (použila som z Lidlu), odstavíme z ohňa a rozpustíme v ňom čokoládu (200g). Krém dáme zachaldiť a neskôr vyšlaháme metličkou.
8, Následne krém natrieme na džemom natretý korpus, spojíme s druhým korpusom.
9, Rozpustíme čokoládu vylejeme ju na hotový korpus.
10, Tortičku ozdobíme ovocím a dáme zachladiť.





Komentáre

Obľúbené príspevky