Bananový chlieb s arašidovou polevou (vegan)


Rýchly, jednoduchý a chutný, to sú najdokonalejšie recepty :)

Ingrediencie:
2 PL pomletých ľanových semienok
4 - 5 poriadne dozreté banány
1/2 hrnčeka rastlinného mlieka
3 čl kypriaceho prášku
2 hrnčeky múky (použila som hladkú)
1 PL pupavový med (hocijaké sladidlo)
2 ČL škorice
0,5 dcl oleja
Poleva:
70 g arašidového masla
70 g práškového cukru
80 ml rastlinného mlieka (podľa potreby- toho akú hustú chcete mať omáčku)
Postup:1.Ľanové semiačka v miske zalejeme 6 polievkovými lyžicami vody a necháme odstáť.
2,Banány pomixujeme na kašu a pridáme k nim  múku a prášok do pečiva.  Všetko pomiešame ľanovými semienkami  a pol hrnčekom mlieka, dosladíme púpavovým medom (iným sladidlom), pridáme škoricu, olej.
3, Cesto vyjeleme do papierom vystlanej formy napr. na chlieb, muffiny, koláč (aký máte). Pečieme 50-55 minút na 170°C. Krájame až po úplnom vychladnutí chlebíka.
4, Polevu si pripravíme vyšlahaním arašidového masla, práškového cukru a mlieka podľa toho akú hustotu krému chcete dosiahnuť.

Na dochutenie som pridala maliny, ktoré dodali chlebíku sviežu chuť.

Dobrú chuť :)





Komentáre

Obľúbené príspevky