Vegánske palacinky s čokoladovým krémom a karamelom s jablkami (bez vajca a mlieka)


Ingrediencie na palacinkové cesto:
500ml rastlinného mlieka
200g hladkej múky
1ČL kypriaceho prášku
štipku soli
Pol banánu

Ingrediencie na čokoládový krém:
1 ks tofu natural
1 banán
Kakao
agáve

Inrediencie na karamelovú polevu:
1 šálka cukru
100 ml mlieka
jablko

Postup:
1, Rastlinné mlieko zmiešame so všetkými ingrediencami, na konci pridáme pretlačený banán. Ja si zvyknem zmes aj na malú chvíľu zmixovať. V prípade ak sa vám cesto zdá  príliš tekuté pridajte múku, ak prihusté pridajte mlieko, nemusíte sa toho báť :) Ak chceme mať palacinky tenšie cesto musí byť tekutejšie.
2, Na miernom ohni v palacinkovej panvici, jemne potretej olejom, a na rozpálenú panvicu do stredu, menšou naberačkou nalievame cesto. Cesto treba rovnomerne rozliať po panvici.  
3, Pár minút pooražime z oboch strán.
4, Krém si pripravíme zmixovaním tofu s kakaom, banánom a na dosladenie podľa chuti agáve (prípadne  iné sladidlo). Zmixujte do hladka.
5, Nakoniec si pripravíme karamelovú omáčku. Šálku cukru vysypeme do hrnca. Cukor miešame vareškou nad malým plameňom z dôvodu, aby nám neskôr tekutý karamel nezhorel. Keď sa cukor roztopí a začne meniť farbu na jantárovú bez hrudiek, prilejeme 100 ml rastlinného mlieka a necháme v ňom karamel ropustiť namalom plameni za stáleho miešania. Nakoniec nakrájame jabĺčko vložíme do omáčky, kým nezmäkne a je hotové.
6, Palacinky naplníme krémom a polejeme karamelovovu omáčkou.
Hotovo :)

Komentáre

Obľúbené príspevky