Makové mlieko
Ahojte Kto pije rastlinné mlieka, vie že v obchode, sú prekérne drahé, doma si môžete za pár centíkov vyrobiť vlastné, čerstvé
Toto konkrétne je makové. Mak obsahuje množstvo bielkovín, vláknin,
tukov, vitamín E. Je bohatý na železo, horčík a predovšetkým vápnik.
Ingrediencie:
Počas tejto doby bude mať nápoj len sivú farbu a mak bude sadať ku dnu. Preto občas nápoj zamiešame , aby sa mak rozptýlil. Po uplynutí doby prelejeme obsah nádoby aj s makom do mixéra
a nápoj mixujeme pri najvyšších otáčkach asi 2-3 minúty . Makový nápoj sa bohato napení uvoľneným tukom a podstatne zosvetlí. Namixované makové mlieko precedíme cez jemné sitko.
Pri prvom cedení je vhodné sitko premiešať lyžičkou, aby sme proces filtrácie urýchlili , ale pri ďalšom už len prelievame. Scedenie opakujeme viackrát, ak chceme mať nápoj čo najviac čistý.
Ingrediencie:
- 100 g maku
- 850-900 ml vody
Počas tejto doby bude mať nápoj len sivú farbu a mak bude sadať ku dnu. Preto občas nápoj zamiešame , aby sa mak rozptýlil. Po uplynutí doby prelejeme obsah nádoby aj s makom do mixéra
a nápoj mixujeme pri najvyšších otáčkach asi 2-3 minúty . Makový nápoj sa bohato napení uvoľneným tukom a podstatne zosvetlí. Namixované makové mlieko precedíme cez jemné sitko.
Pri prvom cedení je vhodné sitko premiešať lyžičkou, aby sme proces filtrácie urýchlili , ale pri ďalšom už len prelievame. Scedenie opakujeme viackrát, ak chceme mať nápoj čo najviac čistý.
Komentáre
Zverejnenie komentára