Jablkový koláč


Suroviny

3 hrnčeky
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/3 hrnčeka
10 kusov
 podľa chuti
1 kus
2 ČL
 štipku

Postup prípravy


  1. Najprv zmiešame suché suroviny múka, cukor, soľ. Postupne prilievame olej a mlieko rastlinné. Vypracujeme si cesto. Keď už máme cesto hladké, necháme ho oddýchnuť v chladničke, ja ho balím do fólie potravinárskej.
  2.  Zatiaľ kým máme cesto v chladničke, ošúpeme a nakrájame si jablká. Dve - tri na plátky, ostatné postrúhame pokvapkáme citrónom, pridáme cukor a necháme postáť.
  3. . Tak trištvrtinu cesta vyváľame na tenký plát cca 4 mm. Dáme do vymazaného plechu okrúhleho. Naukládame na plátky nakrájame jablká po celom dne koláča. Na to ukladáme Vyžmýkané, postrúhané jablká. 
  4. Zvyšné cesto tiež vyvaľkáme, pokrájame na tenké prúžky a ukladáme na koláč.  
  5. Rozmiešame 1 PL cukru s 3 PL mlieka a polejeme vrch koláča. pečieme do zlatista na 180 stupňoch.
     

Komentáre

Obľúbené príspevky