Najprv
zmiešame suché suroviny múka, cukor, soľ. Postupne prilievame olej a
mlieko rastlinné. Vypracujeme si cesto. Keď už máme cesto hladké, necháme
ho oddýchnuť v chladničke, ja ho balím do fólie potravinárskej.
Zatiaľ kým máme cesto v chladničke, ošúpeme a nakrájame si jablká. Dve - tri
na plátky, ostatné postrúhame pokvapkáme citrónom, pridáme cukor a
necháme postáť.
. Tak
trištvrtinu cesta vyváľame na tenký plát cca 4 mm. Dáme do vymazaného
plechu okrúhleho. Naukládame na plátky nakrájame jablká po celom dne
koláča. Na to ukladáme Vyžmýkané, postrúhané jablká.
Zvyšné cesto tiež vyvaľkáme, pokrájame na tenké prúžky a ukladáme na koláč.
Rozmiešame 1 PL cukru s 3 PL mlieka a polejeme vrch koláča. pečieme do zlatista na 180 stupňoch.
Komentáre
Zverejnenie komentára