Jablkovo- ovsený koláč


Milujem jednoduché a rýchle recepty a keď za použitia sezónnych potravín je to ešte lepšie...:) (Recept pripravovaný na jeseň). V zdravšej verzii som pripravila tento koláčik. Tak poďme na to :)
































Suroviny

200 g
100 g
8 ks  
veľké

150 g            mleté orechy
60 g



Postup prípravy


  1. V tomto recepte sú ingrediencie iba od oka, keďže je najlepšie dať si podľa chuti či jablká, alebo orechy, alebo cukor. Jablká nešúpeme, iba postrúhame.
  2. Na dno formy nasypeme pomleté vločky, potom vrstvu jabĺk, vrstvu orechov,cukru potom zase vrstvu pomletých vločiek, jabĺk, orechov,cukru a nakoniec vrstvou pomletých vločiek, na to dáme troška rastlinného masla a polejeme vodou, tak aby vločky boli podľa možnosti bola vlhké.
  3. Pečieme na 200 stupňoch cca 45 minút.


Komentáre

Obľúbené príspevky